Statutter

Mesterskap

GENERELT:

Alle amatør kusker må være medlem i NTAF i det året de kvalifiserer seg til mesterskap .

Styret har rett til å ekskludere et medlem som overtrer foreningens lover og øvrige bestemmelser ,eller som styret finner uskikket til å være medlem, slik som ved, fysisk eller i presse/sosiale medier fremsette nedsettende omtale /kritikk til NTAF, styret eller dets medlemmer.

Ekskludering gir medlemmet  3 års utelukkelse ifra deltagelse i alt NTAF  arrangerer.  Medlemmet kan tidligst søke om nytt opptak i NTAF ved fysisk å møte styret  12mnd  ifra ilagt utelukkelse.

Styret kan da fri medlemmet ifra utelukkelsen eller ilegge utelukkelse for alltid.

NORDISK MESTERSKAP:

Sulky: De tre amatørene med flest seiere etter landsstatistikken, med medlemskap i NTAF, har minimum 5 seire, og som ikke deltar i NM, EM eller VM, skal representere Norge i Nordisk Mesterskap.

Travritt: De tre amatørene med flest seiere etter landstatistikken, med medlemskap i NTAF, som har minimum 5 seire, skal representere Norge i Nordisk Mesterskap

 

EUROPAMESTERSKAP HERRER:

Den best plasserte kusken i Norgesmesterskapet, som er medlem i NTAF,  skal representere Norge i EM ,forutsatt at vedkommende ikke er uttatt til å kjøre VM samme år.

FEGAT har krav på at kusken må ha minimum 10 seire og max 500 totalt for å være kvalifisert, dersom kusken ikke har nok seiere, vil neste kvalifiserte på listen delta

 

EUROPAMESTERSKAP DAMER:

Den best plasserte kusken i Norgesmesterskapet for Damer, som er medlem i NTAF, skal representere Norge i EM.

FEGAT har krav på at kusken må ha minimum 10 seire og max 500 totalt for å være kvalifisert, dersom kusken ikke har nok seiere, vil neste kvalifiserte på listen delta

 

FEGAT CUP

Den herre & dame med flest seiere ifølge landstatistikken, som er medlem i NTAF, som ikke deltar i NM, Nordisk Mesterskap, EM eller VM.

 FEGAT CUP blir arrangert annethvert år, sist 2013. FEGAT har krav på at kuskene må ha vunnet 10 løp og vunnet  max 500 løp totalt.

 

 

VM HERRER

Den kusk med flest seire iflg.landsstatistikken, som er medlem i NTAF, og som ikke har vunnet  over 500 løp totalt i karrieren, skal representere Norge i VM påfølgende år. VM blir arrangert annethvert år, sist 2012. Kvalifisering av deltakerland til VM gjøres under EM året før. Dersom det er krav til at påmelding må skje før utgangen av året gjelder seiersstatistikk ved påmeldingstidspunkt.

 

NORGESMESTERSKAPET  SULKY :

Banechampioner pr 31/12 foregående år blir uttatt til å kjøre Amatør NM  .Om en kusk blir champion på flere baner ,representerer han/hun den banen som han/hun har vunnet flest løp.  Det er 11 deltagere + tittelforsvarer ifra foregående år.

 

REGIONALE BEGRENSNINGER I UTTAK VED REPRESENTASJON

Styret påberoper seg retten til å begrense deltagere til å representere, om flere kusker kvalifiserer seg ifra samme bane.