Bronsemedalje i EM for Amanda Robertsen

Amanda Robertsen ble til slutt nummer tre i EM for damekusker i Finland. Mesterskapet gikk over to dager, med totalt fire løp. Amanda ga alle hestene sine fine reiser og gjorde ingen feil. Etter første dag lå hun på fjerdeplass etter to løp på sommerbanen Rihimakii. Dessverre førte en sjenering i det siste løpet til at hun mistet gullet.

Foto: Privat

PallenEMFinland.jpg

Fra Equus kan vi lese følgende:

- Hesten min i det siste løpet ble meid ned av en konkurrent 800 meter fra mål, galopperte og ble disket. Uten den sjeneringen vinner jeg EM, sier Amanda Robertsen etter tredjeplassen i Europamesterskapet for kvinnelige amatørkusker i Finland.

 22-åringen fra Leksvik hadde lagt grunnlaget for en topplassering i EM etter rekken 2-6-4 i de tre første løpene. To av dem ble kjørt i Rihimakii torsdag, før dagens to løp i Lathi.
- Fjerdeplassen i det første løpet i Lahti ga meg et bra utgangspunkt til tross for at jeg også der ble påkjørt flere ganger og kunne endt lenger opp uten sjeneringene. I det siste løpet kjørte jeg en bra traver, men det nytter ikke når hesten blir meid ned. Han avsluttet voldsomt og hadde vunnet feilfritt, men nå ble det disk og ett poeng i stedet. Det var ergerlig for det var EM-seieren som røyk, sier Amanda Robertsen til Equus. 

Fornøyd likevel
- Men jeg er fornøyd likevel. Kvaliteten blant kuskene var ytterst ulik. Noen kjørte bra, andre vinglet hit og dit. Dessverre ble jeg offer for noen av dem, noe som altså kostet meg tittelen, men det er slikt som skjer i et mesterskap. All ære til de finske arrangørene. De gjorde sitt ypperste for oss både før, under og etter løpene, skryter Amanda Robertsen.

Hun klarte dermed ikke å kopiere EM-triumfen til sambygding Monika Fremstad, som vant i Praha i 2005. I fjor gikk EM-seieren til Anette Frønes. 

Spanske Maria Francisca Sureda Barcelo vant foran nederlandske Hiltje Tjalsma og med Amanda Robertsen på tredje. 

20160630_133446.jpg

På båttur i Lahti, torsdag formiddag.

Norsk fanklFINLAND.jpg

Norsk fanklubb, fra venstre :pappa Kai Robertsen og leder i Norsk Travamatørforening Tor Øyvind Hansen

GladFamilieRobertsen.jpg

Fornøyd familie i havna i Lahti etter endt mesterskap: Kate, Kai og Amanda Robertsen

 

resultatEMdamer16.jpg